Camelia Potec, la Arad: “Există condiţii pentru performanţă”

Camelia Potec, la Arad: “Există condiţii pentru performanţă”

Preşedintele Federaţiei Naţionale de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, se află în acest sfârşit de săptămână la Arad, într-o vizită de lucru.

Însoţită de Viorel Bitang, fost secretar general al Federaţiei şi actualmente antrenor al secţiei de nataţie la CSM Arad, fosta campioană olimpică a fost întâmpinată la bazinul acoperit de înot “Delfinul” de noul director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Arad, Cristian Gavra, cei doi întreţinându-se circa zece minute pe marginea problemelor cu care se confruntă înotul arădean.

După ce a luat pulsul bazinului din zona Polivalentă, care încă mai are nevoie de reparaţii de întreţinere, Camelia Potec a stat de vorbă şi cu antrenorii şi sportivii secţiilor de nataţie de la CSM Arad şi CSS Gloria Arad, toţi surprinşi plăcut şi foarte entuziasmaţi de vizita unei foste mari sportive a României, acum preşedinte al Federaţiei.

Finalul întâlnirii a fost dedicat şedinţelor foto şi autografelor, înotătorii arădeni visând să calce pe urmele campioanei noastre olimpice.

Profitând de vizită, am realizat un scurt interviu în care am dorit să aflăm care sunt planurile şi obiectivele Cameliei Potec cu Aradul şi până la urmă cu nataţia din oraşul nostru:

– În primul rând, care este scopul vizitei la Arad?
– De fiecare dată este o placere să mă întorc aici, o făceam aproape an de an pe când eram sportivă de performanţă şi veneam la competiţii. De asemenea, am fost aproape în fiecare an la Raliul Aradului, iar acum sunt aici în calitate de preşedinte al Federaţiei şi de fostă sportivă de performanţă. Am constatat cu bucurie că în Arad există infrastructură pentru a practica marea performanţă, există un bazin olimpic funcţional, dar care, într-adevăr, mai necesită nişte reparaţii şi întreţinere. Am fost să văd şi bazinul nou, de 25 de metri, care am înţeles că pleacă către Primărie, sunt sigură că şi acesta va aduce multe beneficii locuitorilor din Arad.
– Care sunt planurile Federaţiei în privinţa Aradului?
– Sunt ferm convinsă că de aici vor reuşi să confirme mulţi copii, trebuie doar să avem răbdare, să îi încurajăm şi să îi susţinem, pentru că bază există, atât pentru iniţiere cât şi pentru performanţă. În Arad chiar există baze sportive unde se poate practica înotul. Avem în calendarul naţional competiţii naţionale la toate categoriile de vârstă, de la copii de 10 ani până la seniori şi sunt sigură că aici se vor organiza din nou campionate naţionale. În subcetate putem avea în curând un campionat în bazin scurt, iar aici, la bazinul olimpic – în care sper să se investească mai mult, un campionat pentru copii. Mulţi dintre noi am înotat aici, iar sportivii arădeni se pregătesc la “Delfinul”, deci cu puţin efort din partea tuturor se pot face lucruri importante.
– Puteţi să ne daţi câteva nume de înotători arădeni de perspectivă?
– Întotdeauna evit să dau nume de sportivi tineri, pentru a nu pune presiune pe ei. E clar că avem şi din Arad sportivi în loturile naţionale de copii, dar care nu au ajuns încă la vârsta la care să reprezinte România în marile competiţii. Ei, însă, se cunosc, noi îi ştim, rămâne să îi susţinem cât putem de mult şi să le oferim cele mai bune condiţii. Aradul a fost şi este un centru important al nataţiei româneşti. Drumul spre marea performanţă va fi din ce în ce mai greu pentru ei, dar de aceea suntem noi aici, să le fim alături.
– Care sunt obiectivele Federaţiei pe termen scurt?
– Avem multe obiective în perioada următoare, dar cel mai important e că ne dorim condiţii mai bune pentru sportivi, pentru că un bazin nou sau refăcut nu e gata în 1-2 săptămâni. Iar în timpul acesta copiii nu pot face pauză, trebuie să găsim soluţii urgente la aceste probleme. Pe termen scurt ne axăm pe susţinerea sportivilor care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020. De asemenea, luăm în considerare şi fenomenul masters, dar şi cel al copiilor care sunt acum în clasele 0 şi I şi care ne vor reprezenta peste ani la marile competiţii. Trebuie să dezvoltăm un program axat pe baza de jos, pentru că dacă la copii se lucrează bine, satisfacţiile nu au cum să nu vină pe viitor.
– Ce mai cuprinde programul dumneavoastră, în acest week-end?
– Vreau să mulţumesc în primul rând unei persoane dragi, pe care arădenii cu siguranţă o cunosc. E vorba despre domnul Viorel Bitang, fost secretar general al Federaţiei, care a lăsat capitala pentru a se întoarce şi munci la Arad şi a face rezultate aici. Dar nu îmi place să spun că l-am pierdut, pentru că dânsul a rămas aproape de noi, în lumea nataţiei şi iată că ne putem baza pe el în continuare. Sper şi îmi doresc să facem lucruri frumoase împreună. Am fost şi la Primărie, unde am stat de vorbă cu domnul Falcă, care ne-a promis că ne va susţine, de asemenea am vizitat şi noul bazin, care e frumos şi abia aşteptăm să fie inaugurat. Aradul e un oraş frumos, iar împrejurimile la fel, nu voi rata ocazia să le descopăr.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *