Ca la noi, la nimeni!

Ca la noi, la nimeni!
0 comments, 13/06/2012, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

De ce oare se crede că dacă nu mai poartă pălării “borsalino” sau nu mai au mitraliera sub parpalac, mafia a dispărut? Greşit! Ea doar s-a transformat. Şi iată câţiva membri ai temutei organizaţii şi-au făcut loc şi în Federaţia Română de Fotbal, purtând pseudonime precum “Naşul” sau “Corleone”, care acţionează după deviza ” Nu eşti cu noi, eşti împotriva noastră” în traducere liberă, cotizezi primeşti, nu cotizezi nu primeşti. Aşa s-a întâmplat şi cu licenţierea UTA-ei, o echipă săracă, cu oameni ajunşi printr-o conjunctură la conducere, care atunci când păşesc pe holurile înaltului for al fotbalului din ţara noastră fac antecameră mult şi bine. Şi să nu ne ascundem după deget, noroc cu preşedintele AJF Arad, Dorel Cura care are omenie la “mafie” şi nu de multe ori a pus o vorbă bună pentru echipa lui de suflet, UTA. Când nu  te cunoaşte nimeni, atunci trebuie  să dai, dar de unde să dai, când tu te târăşti de la o zi la alta, mai un pariu, mai o trânteală şi uite aşa mai plăteşti jucătorii şi mai faci de-o ciorbă pentru restaurant.

De ce am spus toate acestea? Pentru că se anunţa la fiecare debut de campionat, obiectivul Promovarea. Cum să promoveze UTA, cu oameni pe care nimeni nu-i cunoaşte, nu am nimic personal cu Dorin Stana, directorul administrativ al “Bătrânei Doamne”, dar mă poate cineva lămuri ce legătură are el cu UTA, care este notorietatea numelui său în fotbalul românesc? Cine de la FRF îl cunoaşte pe acest Stana? Credeţi că uşa lui “naşu” se deschide la fel pentru un nume în fotbalul românesc, sau pentru acest Stana? Vă spun eu că nu. Şi o parte din problemele pe care le întâmpină UTA se trag şi de la acest lucru, adică de la “No Name”.

Se punea problema promovării de pe locul trei, hai să spunem că prin absurd eram acolo, în cărţi, iată că tot nu promovam. De ce? Foarte simplu. Pentru că dosarul “beton” dus personal de Stana la Bucureşti nu îndeplineşte criteriile de licenţiere, la fel ca şi al cello de la Delta Tulcea, Chindia Târgovişte, ALRO Slatina, AFC Botoşani, grupări care la un moment dat atacau şi ele  promovarea. Pe dosarul UTA-ei sunt trecute următoarele motive pentru neacordarea licenţei: neîndeplinirea condiţiei de membru afiliat la FRF de cel puţin 3 ani consecutivi (art. 11 alin. 2) adică arădenii şi-au reorganizat clubul în 2010 şi nu au drept de promovare, de-a dreptul caraghios când alte echipe aflate în aceiaşi situaţie au promovat (dar la Chindia Târgovişte e un nume, Gică Popescu a putut promova în liga a doua în sezonul trecut) şi oare Iaşul, nu e în aceiaşi situaţie, dar a promovat, şi al doilea motiv este neîndeplinirea criteriilor financiare (art. 45, 47, 48 şi 49), cum vă spuneam mai sus, dacă dai ai, dacă nu stai. Ideea e simplă, tot nu puteam promova. Poate ne va veni rândul şi nouă atunci când cineva o să fie conştient că e nevoie de câteva nume grele în conducere, în relaţia cu “Mafia”, care să nu mai facă antecameră să intre direct pe uşă  fără să mai bată. Exemple, nimic mai simplu Viitorul Constanţa – Gheorghe Hagi  (“Regele”) nou promovată, Gloria Bistriţa – nea Jean Pădureanu (“Lordul”), nou promovată…exemple ar mai fi multe. În dreptul lui  UTA – Dorin Stana (“…”) nepromovată.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *