Budurean a luat locul şapte la Mondialul de canoe polo

Budurean a luat locul şapte la Mondialul de canoe polo

Aradul a fost şi el reprezentat la Campionatul Mondial de canoe polo, eveniment găzduit în acest an de Syracusa (Italia). Cu zeci de mii de spectatori prezenţi în tribune pe parcursul celor şase zile de concurs, Adrian Budurean – fostul antrenor de succes al baschetbalistelor de la ICIM – s-a numărat printre protagoniştii competiţiei din Sicilia. Antrenor al selecţionatei Marii Britanii, arădeanul se întoarce din Peninsulă cu o experienţă sportivă extraordinară. „O competiţie formidabilă, nu mă aşteptam să văd atâta emulaţie şi un număr atât de mare de spectatori în jurul acestui sport, care e în plină ascensiune la nivel mondial. Pentru mine a fost o experienţă frumoasă, de neuitat, le mulţumesc tuturor celor din echipa şi delegaţia noastră”, ne-a declarat Adi Budurean.
Şi-au îndeplinit obiectivul
Revenind la Mondial, Marea Britanie şi-a îndeplinit obiectivul – locurile 1-12 – ba chiar s-a autodepăşit, fiind la un pas de Top 5. În prima grupă, englezii au câştigat cu 4-3 în faţa Irlandei şi cu 10-6 cu Austrialia, fiind învinşi cu 3-1 de fosta campioană mondială, actualmente vicecampioană a lumii, Franţa, scor 1-3. Calificată între primele 12 echipe, Marea Britanie a obţinut apoi, într-una din grupele principale, două victorii, 5-4 cu Belgia şi 7-6 cu Polonia şi trei înfrângeri, 1-3 cu Elveţia, 3-5 cu medaliata cu bronz din acest an, Spania şi 1-6 cu fosta vicecampioană mondială, Germania.
Cel mai bun rezultat din ultimii 16 ani
Britanicii au evoluat duminică, în ziua finalelor de clasament, pentru locurile 5-8, pierzând dramatic, în ultimele două secunde, cu Noua Zeelandă, scor 6-7 şi câştigând meciul pentru locul 7 cu Danemarca, 6-3. „Până la urmă a fost chiar mai bine decât ne aşteptam, pentru că puţini ne dădeau şanse la calificarea în primele 12 locuri. Dar pe de altă parte simt şi o urmă de regret după acel meci cu neozeelandezii, pe care l-am pierdut cu un gol luat când mai erau doar două secunde. Oricum, e un loc şapte – cel mai bun rezultat mondial în ultimii 16 ani, deci nu-i puţin lucru”, mai spune Budurean. În urma prestaţiei de la Mondial şi a locului ocupat, Marea Britanie ar putea disputa meciuri demonstrative la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *