Bernadett Balint a debutat în forţă la Europene

Bernadett Balint a debutat în forţă la Europene

Jucătoarea de tenis de masă de la CSM Arad a început în forţă Campionatele Europene de cadeţi şi juniori din Italia. În chiar prima zi a competiţiei de la Riva del Garda, naţionala de junioare a României – în componenţa Bernadett Balint, Andreea Clapa, Diana Lupu, Alina Zaharia şi Arina Sîngeorzan – şi-a trecut în cont două victorii importante în grupa D: 3-2 cu Belarus şi 3-1 cu Cehia. Balint a obţinut o victorie în primul meci şi două în cel secund, astfel că eleva lui Cristian Dodean şi-a intrat rapid în rolul de lider al reprezentativei noastre.

Victorii pe linie în grupă

România a jucat astăzi împotriva Ungariei, de care a dispus cu 3-1 la general, două din punctele victoriei fiind aduse de aceeaşi Bernadett Balint. De menţionat că până acum, România a evoluat în componenţa Balint, Lupu şi Clapa, iar reprezentativa ţării noastre a câştigat detaşat grupa D, calificându-se de pe primul loc în fazele eliminatorii.

România e cotată cu şanse la medalie

Detti a avut mici probleme în primul meci, dar apoi şi-a dat drumul la joc şi a făcut meciuri foarte bune. Naţionala României e cotată cu şanse la o medalie, sperăm ca fetele să o şi obţină”, ne-a declarat antrenorul secund al României, Cristian Dodean, care de marţi va fi prezent şi el în Italia, pentru a-şi susţine eleva.

Cristi Dodean, de marţi în Italia

Voi fi prezent şi eu la Europene, odată cu începerea probelor individuale. În ceea ce o priveşte pe Balint, are şanse bune atât la simplu şi dublu, unde face pereche cu israelianca Trosman, cât şi la dublu mixt, în tandem cu un jucător din Ungaria”, mai spune Cristi Dodean.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *