Baschetbalistele au zburat spre marea finală!

Baschetbalistele au zburat spre marea finală!

icim arad

Univ.Goldiş ICIM – CSM Satu Mare 66-51

(24-12, 15-8, 13-15, 14-16)

Sala Sporturilor, spectatori: 700

ICIM: Risper 20 (1×3) – Brosovszky 12 (2×3), Givens 9 (1×3) – Wirth 12 (1×3), La Plante 8. A mai jucat: Bartee 5. Rezerve: Mercea, Moraru, Crăciun, Milovanovic.

Antrenori: Dan Moraru şi Cristina Ciocan

CSM: Părău 5 – Drye 7, Szlimak 4 – Freeman 11 (1×3), Whittington 13 (1×3). Au mai jucat: Ardeleanu 9 (3×3), Orosz 2, Ivan, Kovacevic. Rezervă: Giurgiu. Antrenor: Dan Fleşeriu. Arbitri: Fabiana Niţu (Sibiu), Bogdan Podar (Cluj). Comisar: Ion Olaru (Bucureşti)

 

La capătul unei semifinale în care şi-a adjudecat avantajul terenului propriu, Universitatea Goldiş ICIM s-a calificat fără probleme în ultimul act al Ligii Naţionale feminine de baschet,. După 1-1 la general, 72-57 la Arad şi 57-65 la Satu Mare, ICIM şi-a surclasat adversara în meciul decisiv (n.n. s-a jucat după sistemul cel mai bun din trei meciuri), disputat în Polivalentă. Show-ul a fost precedat de un minut de reculegere păstrat în memoria Aliciei Gladden (n.n. fostă campioană naţională cu ICIM în 2008), care la doar 27 de ani şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină. Odată depăşit acest moment trist, „galben-albastrele” au tras aer în piept şi nu le-au lăsat nici o speranţă sătmărencelor, inferioare la toate capitolele. Încurajate de o sală doar pe jumătate plină, arădencele au controlat jocul încă din start, conducând după şapte minute cu 19-4. Cu o Risper foarte activă, ICIM a condus cu 24-12 după primul sfert, avans majorat şi mai mult până la pauza mare.

 

Apărarea arădeană a decretat: „Pe aici nu se trece!”

Diferenţa s-a făcut în special la recuperări, unde pivoţii Aradului au dominat clar lupta de sub panouri, dar în general apărarea a fost punctul forte al unei echipe care a pus multă ambiţie şi suflet pentru o calificare muncită şi perfect meritată. Tabela Polivalentei indica după 20 de minute un neverosimil 39-20, iar conturile erau deja aproape încheiate. Nici măcar ex-arădeanca Părău nu a mai fost în zi de graţie în tabăra oaspetelor, singurele care au mai reuşit câte ceva fiind americancele Freeman şi Whittington, prea puţin însă pentru a mai pune în pericol victoria şi calificarea ICIM-ului. Recitalul arădencelor a continuat şi în partea a doua, iar diferenţa maximă s-a consemnat în minutul 26, scor 49-26. Din acest moment, „galben-albastrele” nu au mai forţat foarte mult, preferând să îşi conserve cu calm şi inteligenţă avantajul.

 

Calificare în doar şase jucătoare

La evoluţia palidă a sătmărencelor s-au mai adăugat eliminarea lui Părău, pentru cinci greşeli personale şi accidentarea gravă, la genunchi, a unguroaicei Szlimak, scoasă pe braţe din teren. Chiar şi aşa, Satu Mare a mai avut o zvâcnire în debutul sfertului patru, când s-a apropiat la 13 puncte, scor 52-39, dar ICIM a încheiat „en-fanfare” jocul, spre deliciul publicului, care şi-a împins din nou favoritele de la spate. De remarcat atitudinea, efortul şi prestaţia celor şase jucătoare de toată isprava, care au dus în spate în decurs de doar o săptămână trei meciuri solicitante, atât din punct de vedere psihic cât şi fizic. Finalul a consfinţit o victorie clară, 66-51 şi o calificare fără emoţii în marea finală, acolo unde a păşit şi marea rivală, CSM Târgovişte.

 

Să înceapă „El Clasico”!

Formaţia din cetatea Chindiei s-a impus în cealaltă semifinală tot cu 2-1 la general, 69-48 în decisiv, în faţa celor de la CSU Alba Iulia. Marea finală, intitulată sugestiv de cunoscătorii baschetului feminin „El Clasico”, se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, cu avantajul terenului propriu de partea dâmboviţencelor. Primele două partide sunt programate pe 29 aprilie şi 30 aprilie, la Târgovişte, de la ora 20, acolo unde una dintre echipe va lua o opţiune importantă pentru câştigarea unui nou titlu de campioană.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *