Balint nu se consideră „un antrenor rigid”. UTA rămâne activă, în mercato

Balint nu se consideră „un antrenor rigid”. UTA rămâne activă, în mercato

UTA a făcut, cu Politehnica Iaşi, cel mai slab meci de la revenirea în Liga 1, iar antrenorul Laszlo Balint recunoaște că jocul echipei sale nu a fost la nivelul arătat, de exemplu, în deplasarea de la Pitești. Lui Balint i se aduc reproşuri în special din punct de vedere tactic, tehnicianul „Bătrânei Doamne” insistând cu un sistem de joc 4-4-2, în care echipa nu arată prea bine, dovadă doar cele trei puncte adunate în patru meciuri. Iar asta în condiţiile unui program accesibil, cu echipe nu atât de bine cotate. Întrebat aseară, la emisiunea „Glasul Tribunei” de la TV Arad, dacă nu se gândește să renunțe la sistemul de joc pe care l-a pus în teren, Laszlo Balint nu a exclus posibilitatea să încerce şi alte variante : „Ne gândim la multe variante, doar că țin să subliniez că acest 4-4-2 care este pus pe foaie ca dispoziție inițială cunoaște foarte multe modificări în dinamica jocului. Noi ajungem în multe sisteme în momentul de atac pozițional, dar, într-adevăr, pe defensiv se văd acele linii. Apoi, de multe ori ne apărăm într-un 4-4-1-1, raportându-ne și la particularitățile adversarului. Nu sunt un antrenor rigid, lucrez după niște principii și jucătorii trebuie să înțeleagă și să interpreteze aceste principii. E normal, căutăm variante, dar, pe de altă parte, e destul de greu să schimbi reperele sistemului de joc într-un timp foarte scurt și există un risc să apară un mic haos în ceea ce privește exprimarea tactică a echipei. Evident, dacă schimbi radical aceste principii de interpretare tactică”.

„Campania de transferuri mai este deschisă…”

Balint lasă de înţeles că nu este încă foarte mulţumit de lotul actual şi şi-ar mai dori ceva întăriri, doar că bugetul pentru salarii a ajuns la limită. UTA nu îşi mai permite jucători prea scumpi, iar să transferi doar pentru cantitate nu are rost, echipa având nevoie de un fotbalist creativ, la mijloc, care să facă diferenţa. A fost adus croatul Klapan, doar că încă nu a debutat, el confruntându-se probabil cu ceva probleme de ordin fizic şi de acomodare. „Sigur, campania de transferuri mai este deschisă timp de două săptămâni, dar trebuie să vedem și ce părere are conducerea, pentru că am văzut că domnul Meszar a spus că suntem la limită cu bugetul de salarii. Eu am zis-o și nu odată, în momentul în care avem o oportunitate de a aduce un jucător ca să ne ridice nivelul valoric, sută la sută nu voie ezita, pentru că munca noastră trebuie orientată spre un scop, acela de a deveni cât se poate de puternici. Bineînțeles, raportat și la condițiile pe care le poate oferi clubul, pentru că – totuși – suntem la statutul de echipă nou promvată din toate punctele de vedere.

„Lucrurile nu sunt simple, e un început de drum”

Lucrurile nu sunt simple, suntem, totuși, la un început de drum, suntem într-un proces de construcție a unei echipe și, pe de altă, parte într-un proces de dezvoltare a clubului sau de ridicare al lui la tot ce înseamnă rigorile primului eșalon”, a mai punctat Balint în cadrul aceleași emisiuni televizate. Antrenorul UTA-ei s-a arătat uşor deranjat şi iritat de unele comentarii venite pe reţelele de socializare, unde suporterii îşi dau cu părerea despre echipă şi despre jocul prestat de favoriţi. Principala remarcă negativă a majorităţii fanilor e că „Bătrâna Doamnă” are probleme cu pregătirea fizică: „Cei care comentează pe reţelele de socializare au competenţe să analizeze echipa din punctul acesta de vedere? Este uşor să ne dăm cu părerea şi să analizăm„, a mai spus, printre altele, Laszlo Balint.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *