Aradul, pus la colţ în lumea sportului, de oraşe mai mici!

Aradul, pus la colţ în lumea sportului, de oraşe mai mici!

Mediaşul şi Slatina au cetăţeni de onoare care nu au împlinit încă vârsta majoratului! Andreea Dragoman şi Adina Diaconu, campioane mondiale de junioare la tenis de masă la final de 2016, sunt cetăţeni de onoare: Dragoman, în vârstă de doar 16 ani – al Mediaşului, iar Diaconu, la cei 17 ani ai săi – al Slatinei.

Gest superb al consiliilor locale din cele două municipii, ca şi o recunoaştere a valorii celor două sportive. Nu acelaşi lucru putem spune şi despre administraţia arădeană, care se face că nu vede performanţele celei mai de succes sportive arădene din ultimul deceniu, şi ea jucătoare de tenis de masă.
La Arad, Dana Dodean încă aşteaptă!
De şapte ori desemnată cea mai bună sportivă a Aradului, fostă campioană şi medaliată europeană de senioare la dublu, alături de Eliza Samara, cetăţean de onoare al Constanţei, campioană europeană la dublu mixt, titlu obţinut chiar în toamna anului trecut la Budapesta, alături de soţul său, Joao, de trei ori prezentă la startul Jocurilor Olimpice (n.n. nu mai vorbim de medalii europene şi mondiale la nivel de junioare), Daniela Dodean Monteiro, la cei 29 de ani pe care i-a împlinit de curând, nu e cetăţean de onoare al Aradului! Incredibil, dar adevărat!
Strategie falimentară
Cam aşa înţelege administraţia locală arădeană să îşi respecte marii campioni, iar o lecţie în acest sens e servită din partea unor oraşe mai mici, dar mult mai înclinate spre sport şi spre recunoaşterea a ceea ce înseamnă cu adevărat marea performanţă. Dar strategia Aradului în materie de sport nu ne mai miră, atâta timp cât sub mandatul primarulului Falcă, UTA a ajuns să joace în mocirlă, municipiul nu are la această oră un stadion decent, bazele sportive sunt aproape inexistente, iar Aradul nu are nici o echipă de top.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *