Arădeanul Eugen Căţean va putea arbitra la Jocurile Olimpice!

Arădeanul Eugen Căţean va putea arbitra la Jocurile Olimpice!

Veste excelentă pentru gimnastica masculină arădeană, dar şi pentru cea românească! Arădeanul Eugen Căţean, antrenor la CSM Arad şi profesor, dar şi arbitru internaţional, a promovat cu brio cursul intercontinental de la Bratislava.

Am fost singurul reprezentant al României la acest curs. Am obţinut rezultate foarte bune, urmând să pot arbitra în următorul ciclu olimpic, inclusiv la Jocurile Olimpice! Este o mare bucurie şi onoare pentru mine”, ne-a declarat Eugen Căţean, un adevărat as în mânecă pentru gimnastica arădeană.

În paralel, Căţean continuă să şi antreneze, iar rezultatele din acest an oferă perspective în vederea unor performanţe viitoare: “În acest an am obţinut rezultate bune, avem un loc trei cu echipa la nivel de juniori III, pe plan naţional, dar şi un vicecampion naţional la individual. Noua generaţie este talentată şi chiar avem 2-3 sportivi de reală perspectivă, pot spune că suntem pe un trend bun”, mai spune Eugen Căţean.

Adelin Kotrong, fost vicecampion european de juniori în 2010, medaliat cu bronz alături de echipa României la Festivalul Olimpic al Tineretului European şi multiplu medaliat şi campion naţional la diferite categorii de vârstă,  e un capitol aparte pentru antrenorul arădean: “Adelin Kotrong, revenit nu demult în circuit, are referinţe excelente de la antrenorul lotului naţional, care mi-a spus că e foarte harnic, are calităţi deosebite şi şanse mari să reintre în competiţiile internaţionale mult mai repede cât se anticipa. Dacă nu la Europenele din primăvară, Adelin ar putea participa la Mondialele din septembrie, anul viitor”, încheie Căţean, cel care are meritul de a-l  fi format pe acest gimnast de mare talent al Aradului.

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *