Arădeanul Andrei Gag e cel mai bun atlet român în 2016!

Arădeanul Andrei Gag e cel mai bun atlet român în 2016!

Arădeanul Andrei Gag e cel mai bun atlet al României din 2016! În vârstă de 25 de ani, sportivul legitimat la CSM Arad e vicecampion mondial de sală în proba de aruncarea greutăţii, cu un rezultat de 20,89 metri, dar se mai poate lăuda în acest an şi cu aurul la Cupa Europei de la Arad, dar şi cu participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a fost la un pas de o calificare în finala probei.

O altă prezenţă arădeană în Top 10 este cea a Mădălinei Florea (CS Universitatea), care ocupă locul 6, alături de componentele echipei feminine de semimaraton: Paula Todoran şi Alina Andreea Piscu, împreună cu care a ocupat locul 5 la Campionatele Europene din Olanda.

Cei mai buni atleţi ai anului 2016:

1.Andrei Gag
2.Ştafeta feminină de 4X400 de metri: Andreea Mikloş/Bianca Răzor/Adelina Pastor/Mirela Lavric/Sanda Belgyan/Anamaria Ioniţă
3.Elena Andreea Panţuroiu
4.Georgiana Iuliana Aniţei
5.Alin Alexandru Firfirică
6.Echipa feminină de semimaraton: Mădălina Monica Florea/ Paula Todoran/Alina Andreea Piscu.
7.Mihai Cristian Pâslaru
8.Adrian Garcea, Bogdan Stoian, Mihai Luca; Răzvan Grecu
9.Alexandru Mihăiţă Novac
10.Ancuţa Bobocel.

Federația Română de Atletism precizează că ierarhia mai poate suferi unele modificări, după ce echipa feminină de cros a obţinut medalia de bronz (Ancuţa Bobocel – 4; Roxana Barca – 11; Cristina Neagu – 27; Paula Todoran – 37) la Campionatele Europene.

Gala Atletismului Românesc, eveniment în cadrul căruia vor fi premiaţi cei mai buni atleţi ai anului, va avea loc miercuri, 14 decembrie.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *