Andrei Istrăţescu e campionul festivalului arădean de şah

Andrei Istrăţescu e campionul festivalului arădean de şah

Marele maestru român Andrei Istrățescu a câștigat cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Șah Arad 2016. Favorit principal al competiției, Istrățescu a dominat autoritar turneul, având 6.5 după 7 runde, și și-a securizat locul întâi cu două remize în ultimele două runde, terminând competiția cu 7,5 puncte.

În urma lui s-a situat un grup de 8 jucători cu 7 puncte, despărțiți de criteriile de departajare, printre care și jucătorul clubului Vados Arad, maestrul internațional Balla Tamas. Pe podium s-au mai clasat doi foști învingători la turneul arădean, marii maeștri Vlad Jianu, cu un joc solid, și Balog Imre (Ungaria) care, ca întotdeauna, a fost foarte combativ. De remarcat și prezența pe locul 4 a proaspătului maestru internațional Mihnea Costachi în vârstă de doar 16 ani.

Dintre jucătorii cluburilor arădene, în afara de Balla Tamas, s-au mai remarcat Cătălin Pătrașcu (Vados, 6 puncte), Victor Văsieșiu (Vados, 5,5 puncte), Florin Popescu (CS Ineu, 5,5 puncte), Ervin Mozes (Universitatea Arad, 5,5 puncte) și Kelly Ladislau (Vados, 5,5 puncte).

Vados are viitorul asigurat

Turneul copiilor de 10 ani a fost dominat de jucătorii echipei Vados care au ocupat primele locuri: Cristian Oltean, Flavius Sida, David Nicodin și Cosmin Lup. Primele fete la această grupă de vârstă au fost Victoria Bargan (Republica Moldova), Alessia Preda (CSU Ploiești) și Sonia Varga (Vados).

În turneul copiilor de 8 ani, la băieți pe podium s-au clasat Vlad Chiu (Mediator Giarmata Vii), Gabriel Milos (UVT Timișoara), Raul Covrig (Sig-Mar Sighetu Marmației). La fete pe primul loc a fost Maria Cioară (prima și în clasamentul general la 8 ani!), de la CSU Ploiești, urmată de Flavia Sida (Vados) și Flavia Nedelcu (Giroc).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *