Andrei Gag a stabilit un nou record personal la greutate

Andrei Gag a stabilit un nou record personal la greutate

Atletul cu dublă legitimare CSM Arad – CSU Suceava este pus pe fapte mari în acest an. Deşi este chinuit de o accidentare la şold, Andrei Gag parcurge un sezon reuşit, cu rezultate foarte bune în concursuri internaţionale, în proba de aruncare a greutăţii. După recordul personal stabilit de curând în Senegal, 20,10 metri, Andrei a reuşit să îşi îmbunătăţească rezultatul la un meeting atletic în Grecia, desfăşurat la începutul acestei săptămâni:

A aruncat 20,18 metri, în Grecia

Am aruncat 20,18 metri, ceea ce înseamnă automat şi record personal. Am obţinut primul loc la acest concurs din Grecia. Mă declar mulţumit de evoluţia mea, sunt rezultate promiţătoare în perspectiva îndeplinirii baremului pentru Mondialele din Beijing, din august dar şi pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Pentru asta trebuie să arunc 20,50 metri, rezultat care îl pot obţine atât în competiţii oficiale pe plan naţional cât şi internaţional”, ne-a declarat Andrei Gag.

Ţinta e baremul pentru Mondial şi Rio!

Atletul arădean în vârstă de 24 de ani se pregăteşte la Snagov, pentru a putea „zbura” mai repede spre concursurile internaţionale: „Concurez accidentat, iar problema la şold va necesita o operaţie pe care probabil o voi face în toamnă. Mă simt în formă şi trag cât pot de mine, pentru a-mi îndeplini obiectivele. Sunt foarte optimist că pot face baremul pentru Mondiale şi Jocuri Olimpice, vreau să îmi îndeplinesc obiectivul încă din acest weekend, la Piteşti, la prima etapă a Campionatului Naţional ”, mai spune Gag.

Program competiţional încărcat

Elevul lui Ionel Oprea are un program competiţional încărcat în această vară: urmează duminică etapă de Campionat Naţional, la Piteşti, apoi pe 20 iunie Cupa Europei pe echipe, în Grecia, Campionate Balcanice, Campionatul Naţional, iar la începutul lunii iulie Campionatul Mondial Universitar, în Coreea de Sud. Ţinta finală e Mondialul de la Beijing, de la începutul lui august.

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *