Adio titlu: Univ.Goldiş ICIM cedează supremaţia marii rivale din Târgovişte

Adio titlu: Univ.Goldiş ICIM cedează supremaţia marii rivale din Târgovişte
0 comments, 07/05/2014, by , in Baschet, Ultimele stiri

CSM Târgovişte şi-a adjudecat în această seară al 11-lea titlu din istoria clubului, după o finală de poveste cu Univ.Goldiş ICIM. Al patrulea meci al ultimului act a fost şi cel mai puţin disputat, gazdele fiind purtate pe val de public. CSM a început mult mai bine meciul şi primul sfert le-a aparţinut gazdelor, care au făcut diferenţa în special prin Givens şi Smith, cele două americance dominând zona de sub panouri. După primele 10 minute scorul era 22-11 şi presiunea era tot mai mare pentru Univ.Goldiş ICIM, la care doar Rhoads a ieşit la rampă în debut. Arădencele nu s-au trezit nici în sfertul doi, iar „portocaliile” au defilat pe parchetul sălii din Cetatea Chindiei, spre deliciul unei săli arhipline. Ex-arădeanca Green a reuşit trei triple, iar Givens a fost regină în „căciulă”, în timp ce de cealaltă parte s-a remarcat doar Coker, prea puţin pentru a recupera.

O primă parte dezamăgitoare, iar jocurile erau ca şi făcute

La pauza mare diferenţa a crescut îngrijorător pentru Arad, 46-30 şi era nevoie de încă o minune pentru a duce finala în „decisiv”. Gazdele au fost în formă şi după odihnă şi Givens şi-a împins echipa spre un incredibil 55-34 în minutul 23. Totul părea jucat, dar cine mai putea paria ceva în această finală nebună? Şi Aradul a mai înviat o dată pe mâna inepuizabilei Coker dar şi a conaţionalelor Rhoads şi Broomfield, iar cu un „run” de 10-0 a reintrat în meci, apropiindu-se apoi şi mai periculos după trei sferturi, 59-49. Gazdelor nu le-a mai ieşit nimic nici în debutul sfertului patru şi se părea că asistăm la o nouă revenire de senzaţie a ICIM-ului, 61-56 în minutul 34.

Revenire spectaculoasă, dar prea puţin pentru o victorie

A fost însă prea mult iar cursa permanentă de urmărire le-a stors de puteri pe „galben-albastre”, care au cedat clar pe final. Americancele Târgoviştei au defilat în ultimele minute, iar fiesta s-a declanşat la fluierul de final. CSM Târgovişte s-a impus meritat cu 70-62 (22-11, 24-19, 13-19, 11-13), la capătul unei finale pasionale, în care două din cele patru meciuri s-au decis în prelungiri.

Final trist de sezon: CSM Târgovişte este noua campioană

Givens 18, Green 14 (4×3), Sanford 10, Smith 10, Poole 9, Jones 5, Stoenescu 2 şi Huţanu 2 au fost marcatoarele Târgoviştei în acest ultim meci al finalei, în timp ce Aradul a răspuns cu Coker 18, Rhoads 18 (1×3), Broomfield 14, Cosby 6, Milovanovic 5 (1×3), Engelman 1 şi Brosovszky. Scor general 3-1 şi CSM Târgovişte câştigă campionatul după ce a pornit în play-off cu a treia şansă, dar şi cu dezavantajul terenului propriu în finală. În schimb, Aradul pierde neaşteptat supremaţia şi încheie sezonul cu doar un trofeu cucerit, Cupa României, din trei posibile.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *