A început PAB Romania Arad Open 2012 la şah

A început PAB Romania Arad Open 2012 la şah

Competiţia anuală intitulată PAB Romania Arad Open 2012 la şah, a debutat din postura de anvergură maximă între turneele programate în acest an în ţara noastră aliniind la start peste 180 de jucători din care nu mai puţin de 12 mari maeştri

Ca şi o fericita coincidenţă cu startul Jocurilor Olimpice de la Londra aşază concursul organizat de Alin Câmpeanu sub semnul spiritului global de fair play. Sub aceleaşi auspicii debutând azi turneelor copiilor de 8 şi 12 ani, Galleria open, care se desfăşoară în centrul comercial arădean până în 2 august.

Un fapt remarcabil îl reprezintă includerea openului arădean, cu un fond de premiere de peste 35000 lei, în cadrul circuitului Balkan Grand Prix 2012, ca primă etapă care va fi urmată de alte trei concursuri în Bulgaria, Muntenegru şi Serbia, precum şi de un turneu final găzduit de vecinii din sud.

În prima etapă a PAB Romania Arad open 2012 am putut remarca două surprize: victoria moldoveanului Nikita Chetrari (11 ani) împotriva campionului naţional al categoriei 16 ani Mihai-Eugen Bida, precum şi remiza obţinută de tânărul localnic Flavius Alb în faţa mult mai bine cotatului junior ieşean Alexandru Stegariu.

Ca şi în marile competiţii, multe dintre partidele primei runde s-au caracterizat prin contrast valoric, nu puţine fiind miniaturile, de genul celei în care apreciatul ex-campion arădean al veteranilor, Ervin Mozes, l-a învins pe timişoreanul Horia-Iustin Neaga, aproape la fel de fulgerătoare fiind victoria marelui maestru maghiar Imre Balog (câştigătorul de anul trecut) în faţa juniorului Horia Bogdan.

În fiecare rundă pot fi urmărite live 15 dintre partidele care se desfăşoară în Palatul Cultural din Arad, urmând ca alte 25 partide să se regăsească pe site-ul http://www.aradopen.com a doua zi dimineaţa.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *