70 de găini dresate la Nădab

70 de găini dresate la Nădab
0 comments, 30/11/2012, by , in Fotbal, Liga 5, Ultimele stiri

Zi splendidă de toamnă târzie. Ajungem cu brigada oficială cu puţin timp înaintea ambelor echipe la terenul din Nădab pentru meciul Crişul Chişineu Criş II- Highişana Drauţ.

La inspecţia terenului de joc ne întîmpină un cârd de vreo 70 de găini amestecate cu câteva curci.Nici nu ne-au băgat în seamă, ciuguleau de zor iarba de pe teren finisând astfel munca maşinii de tuns.Îmi făceam probleme cum să le scoatem.Între timp a sosit şi echipa oaspete( mai rar ca oaspeţii să ajungă mai devreme ca organizatorii). Au sosit pe rând şi gazdele, ultimul fiind liderul echipei Varga. Intrăm să completăm rapoartele şi alte documente necesare.Gândul imi era tot la găini…Spre stupoarea mea, înaripatele s-au făcut nevăzute dincolo de gard în momentul ieşirii jucătorilor la încălzire. Sigur sunt dresate, altfel nu-mi explic.

Oaspeţii doar 11 jucători, mari şi laţi şi mai ales tari. După 90 de minute aceştia plecau cu 3 puncte în traistă obţinute la un scor concludent 5-1. Pe banca de rezerve a Highişanei, doar inimosul Gheorghe Baltă, care la finalul partidei, nu mai avea glas, biciuindu-şi verbal secundă de secundă elevii. Fumător înrăit a crezut că nu-l văd ghemuit lângă bancă încercând să mai tragă un fum( gardul fiind inaccesibil să-l poată escalada).

Pe cealaltă bancă, Cristian Iancu, delegatul gazdelor se topea în deznădejde, elevii lui ( mai ales Herghelegiu) irosind ocazii după ocazii.În spatele băncilor, pe uliţă, un grup de prietenii ai lui Bachus nu găseau ţapii ispăşitori ai scorului nefavorabil echipei lor din teren, revărsându-şi necazul ba pe arbitru, ba pe observatori, ba pe proprii jucători.

 Arbitrii Alexandru Vasi, Gabriel Kalo şi Adrian Costea dau semnalul de începere şi după doar 2 minute, Varga de la Nădab ratează  singur cu portarul. În minutul 8, Florin Dema, fundaşul echipei gazdă pierde un duel cu Petrilă( cel mai bun jucător de pe teren), acesta centrează, iar la întâlnire cu mingea se află Hanţig care deschide scorul, 0-1. Va fi 0-2 în minutul 28, când rolurile se inversează la oaspeţi, Hanţig centrează, Petrilă face o preluare de jucător de ligă şi înscrie în colţul lung.Dar până în acest minut, ratările se derulează la ambele porţi: min. 14 celălalt Dema( Gheorghe)  de la Crişul  şuteză din unghi pe lângă poartă, tot pe lângă poartă trimite cu capul , în minutul 21, Herghelegiu din2 m  pe lângă bară, iar de la oaspeţi acelaşi Petrilă şutează în portarul Borlea.Totuşi până la pauză Varga micşorează diferenţa în minutul 40 când face o preluare bună în faţa unui adversar şi înscrie din5 m.La 6 minute de la reluare acelaşi Varga loveşte balonul cu capul, însă acesta trece pe lângă poarta Highişanei.Urmează o serie de ratări incredibile ale lui Herghelegiu, care ar putea să-şi ia o poreclă ce să rimeze , “Ratangiu”.Minutele 53, 61, şi 90 puteau face diferenţa dacă ……

Oaspeţii sunt mai pragmatici şi mai perforează poarta gazdelor de 3 ori, în minutele 78, 82 şi 84 prin Maşniţă şi Hanţig de două ori. Scor final 1-5, diferenţă mult prea mare dacă luăm în considerare şi ocaziile celor din Nădab.

Gazdele au rezistat atât cât au rezistat trei oameni: fraţii Dema şi cât de cât Varga.

 Crişul Chişineu Criş II: Borlea ( Tamaş), Licker, Grue ( Vajda), Leoan (Gheorghieş), Szabo, Dema Gh., Rus, Dema A., Dema Fl., Varga, Herghelegiu.

Antrenor: Petru Varga

 Highişana Drauţ: Olar, Petcuţ, Pecican, Berar, Iurcea, Hanţig, Iosif, Maşniţă, Petrilă, Hara, Mateş

Antrenor:Gheorghe Baltă

 Observator de arbitri: Iosif Manuşov

Observator de joc: I.H.

  Ioan Hamza

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *